více článkůStrom splněných přání

Funatic club je zejména sportovním spolkem. Přesto samotný sport a tanec není alfou a omegou toho, co nás definuje. V minulých letech Funatic pomáhal, když mohl, a letos pomáhá zas. V tomhle roce je to potřeba více než kdy jindy. A tak jsme se nechali inspirovat celorepublikovou akcí Strom splněných přání a ve spolupráci s Brandejskou hospodou podpořit děti z dětského domova v Nymburce.

 

 S panem Veselým z Brandejské hospody spolupracujeme dlouhodobě, je to právě on a jeho zaměstnanci, kdo nám zajišťuje svačiny a obědy na příměstských táborech a dalších akcích, takže dohoda na spolupráci i na téhle akci byla dílem okamžiku. Tady je třeba říci, že je prima mít ve svém okolí spolehlivé parťáky.

 

 Paní ředitelce Klímové z dětského domova Nymburk jsme se ozvali poněkud narychlo, protože jsme se nechali inspirovat jen pár dní před začátkem adventu. Vůbec to ale nebyl problém. Paní Klímová byla nadšená a se spoluprací souhlasila bez zaváhání. Bleskurychle zorganizovala vytvoření přání dětmi a dokonce zajistila jejich doručení až k nám do Funaticu.

 

 Proč to děláme? Není žádným tajemstvím, že děti se do dětského domova nedostanou jen tak pro nic za nic a jejich start do života je o něco těžší. Přesto jejich touha po hračkách a dárcích se nijak neliší od touhy ostatních dětí. Proto jsme se rozhodli těmto dětem pomoci, aby pod stromečkem našly ty hračky a věci, po kterých touží. Nejsou to sice ty nejdůležitější věci na světě, ale radost rozhodně udělají a každé dítě by mělo mít možnost tenhle pocit zažít.

 

 Ve Funaticu často a rádi říkáme, že když můžeš, tak musíš, však jste to od nás už nejednou slyšeli. A to neplatí jen ve sportu. My můžeme, a tak musíme pomoci. Sami to ale nezvládneme. A tak vás všechny chceme poprosit o pomoc. Pomozte nám udělat dětem z Nymburka hezké Vánoce

 

 Od 28.11.2020 do 15.12.2020 bude na Masarykově náměstí u stánku Brandejské hospody stát náš Strom splněných přání. Na něm budou symbolicky viset jednotlivá přáníčka. Vyberete si to své, pošlete nám smsku na číslo 777 130 512, rezervujete si ho a pak nám dárek do 15.12.2020 přinesete nezabalený do Brandejské hospody nebo do Funatic clubu. Vybírat také můžete na našich facebookových stránkách v albu Strom splněných přání . Jak přesně to celé probíhá, si můžete přečíst zde.   

 

 Poté všechny dárky zabalíme a do Nymburka odvezeme 21.12.2020. Už se na to moc těšíme. S vaší podporou to bude skvělá akce. Radost dětí za to stojí.

 

Děkujeme Vám všem a také městu Brandýs nad Labem - Stará Boleslav a MDDM Brandýs nad Labem - Stará Boleslav, kteří naši akci podporují. 

 

 

 


Navštivte naši stránku na Facebooku!
Navštivte náš videokanál na Youtube!

Funatic