více článkůUzavřený klub – řešením jsou on-line lekce

Po jarních zkušenostech jsme se nechtěli nechat zaskočit a tak jsme se připravili na to, že si jarní uzávěru možná zopakujeme. Ukázalo se, že naše obavy nebyly bohužel nebyly liché. Dělali jsme vše pro to, abychom v době stále přísnějších opatření dětem umožnili sportovat a mít kontakt s kamarády a svými oblíbenými lektorkami, zároveň ale tak, aby to pro děti bylo bezpečné po všech stránkách. V první polovině října ale přišlo úplné uzavření všech sportovních aktivit a realizace kurzů ve skutečném světě už prostě nebyla možná.

 

Přestože nás to nepotěšilo (koho taky ano), nezaskočilo nás to. A tak jsme od 12.10.2020 zahájili on-line výuku pro všechny dětské kurzy, původně to tak mělo být „jen“ do konce října.

 

Na konci října byl nouzový stav prodloužen až do 20.11.2020 a spolu s ním i zrušení sportovních aktivit. Aby děti opravdu o nic nepřišly, přidali jsme dětem on-line hodiny navíc. Každé dítko přihlášené na naše kurzy se může připojit několikrát týdně, bez ohledu na to, kolikrát v týdnu chodí v době, kdy mohou probíhat kurzy v tělocvičně.

 

Tyto hodiny navíc od nás mají děti jako dárek, aby se mohly hýbat, nevypadly z rytmu tréninku, aby se aspoň virtuálně mohly vídat se svými kamarády a lektorkami a v neposlední řadě také proto, aby se doma zabavily :-) Navíc mají k dispozici nahrávku z každé on-line lekce, takže si trénink mohou kdykoliv zopakovat, případně si ho projít, nemohou-li se zrovna připojit v čase, kdy se lekce odehrává. Dalším drobným bonusem tedy je, že není třeba se z jednotlivých lekcí odhlašovat, aby nepropadly. Vše, co potřebujete, si prostě najdete v rozvrhu na stránkách funatic.webooker.eu

 

On-line výuka byla pro většinu z nás novinkou a nejedna lektorka se cítila poněkud zvláštně, když se postavila sama před kameru. Tento typ výuky klade na osobnost trenéra úplně jiné nároky, naše lektorky to ale zvládají skvěle. Aby taky ne, vždyť lekce vedou lektorky se speciálním proškolením na on-line výuku.

 

Občas se setkáváme s názorem, že on-line lekce nejsou plnohodnotnou variantou tréninků. Není tomu tak – nejen naše zkušenosti ukazují, že on-line výuka tou plnohodnotnou variantou je. Proč to tak je? I když je třeba lekce přizpůsobit pohodlí domova, rozumějte menšímu prostoru a absenci tělocvičny, stále je možné zaměřit se na celkový rozvoj pohybových dovedností. I na malém plácku v obýváku nebo v pokojíčku lze posilovat, děti si mohou protahovat šlachy a svaly, cvičit koordinaci a celkové držení těla. A lektorky to přes webkamery všechno vidí, takže zpětná vazba a následně správné provedení cviku není problém. Těmto dovednostem je také možné věnovat mnohem víc času než při běžných trénincích. Takže až se znovu sejdeme, děti budou ve skvělé formě a můžeme se o to víc zaměřit na to, co se doma trénuje jen obtížně. Děti tak o nic nepřijdou.

 

Těší nás, že to vidíte stejně jako my, že se děti k on-line lekcím připojují a že opravdu cvičí. Některé si dokonce dělají poznámky, aby nic nezapomněly, a to je vážně radost vidět.

 

Těšíme se, až se znovu všichni potkáme, ale do té doby – na viděnou na on-linu :-)


Navštivte naši stránku na Facebooku!
Navštivte náš videokanál na Youtube!

Funatic