více článkůPles princů a princezen na zámku v Brandýse nad Labem 2011

Ples princů a princezen se vydařil
 
 Již tradiční dětská akce s názvem Ples princů a princezen proběhla druhou červnovou sobotu 11. 6. 2011 na zámeckém nádvoří a v Panské zahradě zámku Brandýs nad Labem.
Počasí, přes nepřízeň předpovědi, nám celý den přálo a přišlo se podívat několik stovek dětí převlečených za prince a princezny a rodičů převlečených za krále a královny. Kostýmy rozsvítily celé zámecké nádvoří, sluníčko podtrhlo dobrou náladu dětí a rodiče si nemuseli se zábavou svých ratolestí příliš lámat hlavu.

Ples začal soutěžemi v Zámecké zahradě
V zámecké zahradě plnily děti různé úkoly, malovaly princezny, zachraňovaly je, stavěly jim věže, krotily zlé trpaslíky, v loupežníkově měšci hádali jeho tajemné předměty, skládaly poztrácený obrázek, krmily Shreka, vyráběly svatební královský šperk a mnohé další. Mimo jiné se zde mohly projet v kočáře taženém koňmi.
Následovalo divadelní představení Divadelního spolku Lázně Toušeň s třemi PIDI pohádkami a vystoupení klauna Majky a pak už se mohly děti těšit na příchod císaře a císařovny, kteří dětem nejprve kynuli ze zámeckých oken a pak za nimi v doprovodu služebnictva přišli na zámecké nádvoří. Tento program na nádvoří děti zaujal natolik, že málem zapomněly soutěžit. Přesto se u všech čtrnácti soutěžních stanovišť tvořily fronty nadšených dětí.

Taneční vystoupení zahájil klub Funatic
Svěřenci z brandýského Funatic clubu a Studia Satalice předvedli ukázky choreografií, které v průběhu roku secvičili včetně těch, se kterými vyhráli na mezinárodním finále soutěže skupinových choreografií Děti fitness aneb sportem proti drogám dvě zlatá a jedno bronzové pohárové místo.
Soutěžilo se nejen o ceny za splnění princeznovských úkolů, ale také o nejlepší choreografické představení na princeznovské téma a to v soutěži O pohár princezny Fitněnky. Program doplnily svými tanečními kreacemi děti z Brandýsa, Boleslavi, Prahy a Kamenice.

Pohár princezny Fitněnky
Pro vítězné týmy byly připraveny poháry princezny Fitněnky. Děti mohly soutěžit ve dvou kategoriích, a to „small group“ kde si samy v 1-3 členném týmu  samy vytváří choreografii a „GROUPS“, kde je stanoven minimální počet startujících 8 a choreografii vymýšlí a koordinuje trenérka. Jak nám sdělila předsedkyně poroty a zároveň zakladatelka sdružení Děti fitness Mirka Benešová, smyslem aktivity není trhání sportovních výkonů, ale smysluplná pohybová náplň a zábava pro co nejširší dětskou veřejnost.
Soutěž o pohár v malých družstvech vyhrála dvojice Anička Dolečková a Terezka Sobková se sestavou Slepičí princezny, na druhém místě se umístila Natálka Haburová se sestavou Pirátský únos princezny a na třetím místě Nela Vohradská se sestavou Faraon. V soutěži vícečetných družstev vyhrály Mažoretky Kamenice se sestavou My o my.

Raut a ceny pro děti v kostýmech
Pro dětské návštěvníky, kteří přišli v dobových kostýmech, byly připraveny dárky v podobě cen a dětský raut. Mimo to se k zámku sjely i pouťové stánky, které doplnily nabídku zmrzlin, sladkostí a hraček, medoviny a samozřejmě výborného a všemi dětmi oblíbeného trdelníku. V zámecké zahradě děti zkoušely, jaký je to pocit při jízdě v kočáře s koňským spřežením.
Ples pro děti na závěr
Celou akci završil samotný ples, který zahájila skupina historického tance MARIANE. Nejprve nám předvedla vlastní taneční dobové vystoupení a pak roztancovaly většinu dětí. Tečkou za celou zábavou byla ohňová show skupiny T.E.T.R.I.S.

Poděkování
Na zdařilém průběhu akce se podílela celá řada osob, firem a společností, proto nám dovolte je zde vyjmenovat:
Hlavní organizátor:  Hraběnka Jana Haburová (Funatic)
Moderátor Jan Huml
Porota: Stanislav Huml (poslanec PSČR), Mirka Benešová (Děti fitness), císař a císařovna (Petr a Hanka Encovi – Městská historická garda), Michala Štrobachová (tiskárna ZERA), Dan Herain (Zahradnické práce)
Kočár s koňmi: pan Kodera
Divadelní představení: Divadelní spolek Lázně Toušeň
Ohňová show: Michal Čapek a  skupina T.E.T.R.I.S
Fotografický koutek: Renata Hofmann (StudioRen)
Maskování a líčení: Olga Grušová (nezávislý kosmetický poradce - Oriflame)
Císař, císařovna: Petr Enc, Hana Encová (Městská historická garda)
Princezna: Veronika Steinerová, princezny z Městské historické gardy a skupiny historického tance MARIANE
Lokaj: Jirka Habura


Další poděkování patří Městu Brandýs nad Labem - Stará Boleslav za podporu a bezplatný pronájem nádvoří zámku, divadelního sálu a přilehlých zahrad, kastelánovi a správci zámku za poskytnutou technickou pomoc a poskytnutí zázemí pro akci, panu Encovi za ochotu při tvorbě dobové výzdoby zámeckého nádvoří, příslušníkům Městské policie za mimořádnou ochotu a trpělivost a pomoc při káznění řidičů , Danu Herainovi za pomoc se soutěžemi pro děti , BESIPU za poskytnutí dopravního hřiště a dalším dobrovolníkům, kteří se na průběhu akce nezištně podíleli


Akci pro vaše ratolesti připravil Funatic club a netradiční princeznovské dětské odpoledne se vydařilo a dalo příslib pokračování Plesu princů a princezen i v příští sezóně.


DALŠÍ FOTOGRAFIE ZDE »

Navštivte naši stránku na Facebooku!
Navštivte náš videokanál na Youtube!

Funatic