více článkůPles Princů a Princezen 19.5.2013

Ples princů a princezen na zámku v Brandýse nad Labem 2013
Ples princů a princezen se vydařil
Již tradiční dětská akce s názvem Ples princů a princezen proběhla třetí květnovou neděli 19. 5. 2013 na zámeckém nádvoří a v Panské zahradě zámku Brandýs nad Labem. Tato akce byla tradičně
spojena se semifinálovým kolem mezinárodní soutěže „Děti fitness aneb sportem proti drogám“.  Děti zde měly jedinečnou možnost prezentovat se přímo na nádvoří jednoho z nejvýznamnějších renesančních zámků v republice. Akce v Brandýse nad Labem se aktivně zúčastnil i starosta města Brandýs nad Labem – Stará Boleslav pan Ondřej Přenosil, který nad celou akcí převzal záštitu a působil také jako čestný host poroty. Partnerem akce bylo Město Brandýs nad Labem- Stará Boleslav. Záštitu převzal také hejtman středočeského kraje MuDR. Josef Řihák
Počasí, přes nepřízeň předpovědi, nám celý den přálo a na akci se přišlo podívat několik stovek dětí převlečených za prince a princezny a rodičů převlečených za krále a královny. Kostýmy rozsvítily celé zámecké nádvoří, sluníčko podtrhlo dobrou náladu dětí a rodiče si nemuseli se zábavou svých ratolestí příliš lámat hlavu.
O pohoštění všech návštěvníků se postarala nově otevřená zámecká restaurace RENESANCE, která ukázala svoji novou tvář a nové krásné interiéry.

Ples začal soutěžemi v Zámecké zahradě a soutěží děti fitness na zámeckém nádvoří
V zámecké zahradě plnily děti různé úkoly, malovaly princezny, zachraňovaly je, stavěly jim věže, krotily zlé trpaslíky, v loupežníkově měšci hádaly jeho tajemné předměty, skládaly poztrácený obrázek, krmily Shreka, vyráběly svatební královský šperk a mnohé další. Mimo jiné se zde mohly projet v kočáře taženém koňmi.
Na zámeckém nádvoří byl program zahájen semifinálovým kolem soutěže skupinových chorografií Děti Fitness aneb sportem proti drogám a volbou MISS Fitněnky 2013.  Brandýský klub Funatic byl na tomto semifinálovém kole zastoupen hned dvěma kategoriemi O POHÁR. Natálie Haburová a Valentýna Matějovská si vybojovaly 1. Místo s choreografií „Beruška a Motýl“ a 2. Místo obsadily Veronika Kunstová a Rozálie Rozkovcová s choreografií „Na pohodu“. Všechna děvčata postoupila na finálové kolo této soutěže, které se koná 9. 6. 2013 na Zámku v Holešově na Moravě.
Soutěže Miss Fitněnka se zúčastnilo celkem 17holčiček, které důstojně a se ctí sami sebe prezentovaly jako opravdové princezny a plnili princeznovské úkoly, které hodnotila porota.

Taneční vystoupení zahájil klub Funatic
Po příjezdu císaře a císařovny následovalo vystoupení dětí z Funatic clubu. Svěřenci z brandýského Funatic clubu předvedli ukázky choreografií, které v průběhu roku secvičili včetně těch, se kterými postoupili na mezinárodní finále soutěže skupinových choreografií Děti fitness aneb sportem proti drogám.
Děti postoupili na finále se sestavami „ Letecká společnost Air Tučnák“, „Komunikace“ a dále sestavou v hromadné kategorii „Vyšetřování ztráty třídní knihy“

Ceny pro děti v kostýmech
Pro dětské návštěvníky, kteří přišli v dobových kostýmech, byly připraveny dárky v podobě cen. Mimo to se k zámku sjely i pouťové stánky, které doplnily nabídku zmrzlin, sladkostí a hraček, medoviny a samozřejmě výborného a všemi dětmi oblíbeného trdelníku. V zámecké zahradě děti zkoušely, jaký je to pocit při jízdě v kočáře s koňským spřežením.
Karnevaláček
Téměř závěr celé akce odstartoval průvod dětí v maskách a kostýmech městem Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, který vedly hraběnka a princezny z Funatic clubu za doprovodu hudby, Městské policie a bezpečnostní agentury PRIMM, která taktéž dohlížela nad bezpečností celé akce. Průvod šel zámeckou zahradou, Královickou ulicí, pokračoval na nově otevřené náměstí v Brandýse nad Labem a Olbrachtovou ulicí se vrátil zpět na zámecké nádvoří. Celému průvodu mávala řada občanů města, kteří byli uchváceni krásnými kostýmy dětí.
Ples pro děti na závěr
Celou akci završil samotný ples, kde bylo cílem roztancovat většinu dětí, což se povedlo. Děti tančily za doprovodu historické hudby, dobové i moderní podle princezen z Funaticu. Nejkrásnější tečkou za celou zábavou byla ohňová show skupiny T.E.T.R.I.S. s novými prvky jejich show.
Na dětech bylo vidět, že si tento den opravdu užily a těší na příští Ples stejně jako my.  Všem zúčastněním dětem z celé České děkujeme a těšíme se příští rok opět na viděnou.


Navštivte naši stránku na Facebooku!
Navštivte náš videokanál na Youtube!

Funatic