více článkůNominace na ocenění "Trenérka roku 2020"

Nominace na ocenění Trenérka roku

 

O Českém olympijském výboru jste jistě už někdy slyšeli. A právě ten uděluje od roku 2007 ocenění „Trenérka roku“ ženám, které se významným způsobem zasloužily o rozvoj a podporu sportu, ať už na amatérské či profesionální úrovni. Ceny je možné získat v několika kategoriích, letos k nim přibyla také kategorie „Inovace roku aneb silnější pro život.“ Do této kategorie je možné přihlásit ty trenérky, které do svých tréninků dokázaly zapojit inovativní nebo neotřelé metody, jak své svěřenkyně a svěřence udržet aktivní nebo motivovat další lidi k fyzické aktivitě.

 

Za Funatic club jsme nominovaly všechny naše trenérky, které vedly on-line lekce. Když jsme na podzim museli klub pro veřejnost uzavřít, byla to právě jejich práce a jejich invence, která děti motivovala, aby se hýbaly i u obrazovek počítačů. A nebylo to vždycky snadné. Přesto vytrvaly. Každá si našla svůj způsob, jak s dětmi na dálku komunikovat, každá do on-line lekcí přinesla něco nového.

Zkušenosti mezi sebou sdílely a společně tak on-line lekce posouvaly neustále kupředu. Ať už to byla hra jako čáp ztratil čepičku nebo na sochy, ať už to byl masopustní karneval nebo velikonoční tvoření, děti, které na on-line přišly, si každou lekci užily a samozřejmě se u toho hýbaly. Nesmíme zapomenout ani na nové nápady ohledně technického zajištění lekcí.

 

Jejich lekce pomohly dětem zpestřit dlouhé zimní měsíce v době, kdy byly všechny kroužky uzavřené a děti nemohly vůbec nikam chodit. Přispěly tomu, že pro děti byla celá doba lockdownů o něco snesitelnější a mohly se na něco těšit. Lektorkám i dětem se podařilo sblížit i přes obrazovky počítačů a společně si užívaly stejně, jako kdyby se setkávaly naživo. My jim za to velmi děkujeme a jsme rádi, že tomu věnovaly tolik energie a úsilí, i když to nebylo vždy snadné.

 

Nominaci na titul „Trenérka roku“ si všechny rozhodně zaslouží - Veronika Houdová, Valentýna Matějovská, Natálie Haburová a Bára Březinová. Všem držíme palce! 

 


Navštivte naši stránku na Facebooku!
Navštivte náš videokanál na Youtube!

Funatic