více článkůMIKULÁŠSKÁ BESÍDKA 2.12.2007

Postřehy z Mikulášské  besídky dne 2.12. 2007 na 5 základní škole na Výsluní.

 

Dovolte mi nejprve na začátku mé reportáže ještě jednou poděkovat za pomoc při uspořádání Mikulášské besídky dne 2.12. 2007 na 5. základní škole na Výsluní.

 

Akce se nakonec zúčastnilo, z původně přihlášených 112, bezmála 200 dětí a téměř 450 rodičů.

 Stres, napětí, nervozita, tak by se daly stručně popsat naše pocity dne  2.12.2007 okolo 10,00 hod.dopoledne. Jak se čas chýlil ke 14,00 hod., bylo to ještě horší. Asi za deset minut  dvě nám do toho uzlíčku nervů ještě vypadly jističe a nebyla hudba, ale co, přece si tento tak slavnostní den nebudeme kazit nefungujícím elektrickým proudem. Návštěvníci už nervózně postávali u dveří a nám už bylo jasné, že ve 14,00hod. určitě nezačneme. Vše se dalo do pořádku díky pí. Hatkové, která věděla kam jít a na co sáhnout, kde jsou všechny potřebné pomůcky. Hurá - můžeme začít: krásná hudba, úžasně naladěné děti i rodiče, no sen každého pořádajícího. Jedny děti cvičily, druhé  malovaly  a vyráběly si ozdobičky, vyráběly si ubrouskovou technikou vánoční kasičky, paličkovaly krajky.  Rodiče ochutnávali svařáček a výborné víno, prostě předvánoční idylka. Malí návštěvníci se mohli zúčastnit i  několika soutěží, např. přetahování lanem, skákání v pytli , nebo nám všem přítomným řekli krásnou básničku či zpívali. Spousta holčiček z klubu Funatic si pro ostatní návštěvníky připravila krásná exhibiční vystoupení, bylo připravené volné cvičení pro všechny děti od těch nejmenších – 2 roky až po ty  velké slečny. Když už se pomalu začalo smrákat, nasedli jsme společně na Vánoční mašinku, která nás dovezla na nádraží Mikulášská, kde  jsme si všichni sedli na zem a zpívali společně vánoční koledy pro Mikuláše. Ten i přesto, že měl spoustu práce, k nám dorazil a přinesl i spoustu krásných dárečků pro děti.A  nepřišel sám. Čertice i dva čerti byli opravdu povedená trojka. A co teprve anděl. Po rozdání dárečků přišla na řadu i tombola, jejíž výtěžek putoval prostřednictvím městského úřadu Brandýs nad Labem – Stará Boleslav – jmenovitě pana Miroslava Šnaiberka  do rukou ředitele Azylového domu v Brandýse nad Labem. Závěrem bych chtěla dodat, že Mikulášská s Funaticem byla z mého pohledu naprosto úžasná akce, kdy snad na každého dýchla ta správná atmosféra vánoc a čas adventu, bez honiček, uklízení  a stresu. Chtěla bych pozdvihnout všechny sponzory, bez jejichž přispění by děti nestrávily krásné odpoledne s rodiči. Chci poděkovat všem, kteří se na této akci podíleli, ať už to jsou instruktoři Funaticu nebo rodinní příslušníci.  Díky všem a doufám, že za rok se opět uvidíme.  Sponzoři a partneři Mikulášské besídky:Město Brandýs nad Labem – Stará BoleslavStavokomplet s.r.oPila u KůrovceCukrárna u Oliny JůzovéVinotéka U zámkuKofolaBramos s.r.o.Innovate s.r.o.

Aromaterapeutické studio VM- Věra Müllerová

Your Image - Jitka Hrubá - osobní vizáž a imageČasopisy – Mateřídouška, Sluníčko, VlastaKosmetika AVONTV BoBrMirindaKosmetika Pavla¨SUNKINS a.s. – zdravá výživaSklady Dušek  

Navštivte naši stránku na Facebooku!
Navštivte náš videokanál na Youtube!

Funatic