více článkůPříměstské tábory - léto 2013

O letních prázdninách 2013 proběhly 4 turnusy příměstských táborů pořádaných Funatic clubem s těmito tématy: Funatic hledá Superstar, Piráti z Karibiku, Dobytí pevnosti Brandejsyard a Cesta kolem světa. Našich táborů se zúčastnilo více než 70 dětí.

 První turnus, Funatic hledá Superstar, proběhl v termínu 15. – 19. 7. 2013. Děti hledaly ztracené noty odcizené Notožroutem strašlivým. Kromě hudebních aktivit pro ně byly připraveny i aktivity sportovní. Děti se například učily počítat jednotlivé doby podle not. V rámci celého tábora se děti učily jednoduchou choreografii, kterou na závěr předvedly rodičům. Děti také vyrazily na celodenní výlet. I s jejich vedoucími šli pěšky do Otradovic, kde strávili odpoledne hraním minigolfu. Nazpět se pak vydali vlakem do Staré Boleslavi a odtud pěšky do Brandýsa.

Piráti z Karibiku – 2. Turnus tábora od 22. – 26. 7. 2013 - byl spojen s únosem Elisabeth Swannové, hlavní hrdinky stejnojmenného filmu.  K jejímu vysvobození vyráběly děti pirátské vlajky, pirátské lodě, ale byly pro ně připraveny i mnohé sportovní hry a úkoly, které musely splnit. Závěrečný bod získaly za celodenní výlet, tentokrát vlakem do obce Liběchov a následně pěšky na Čertovy hlavy, což je známý skalní útvar nedaleko Mělníka. Pirátské téma se promítlo i do choreografie, kterou děti celý týden pilně nacvičovaly, aby ji mohly předvést na závěr tábora svým rodičům.

Třetí turnus, s názvem Dobytí pevnosti Brandejsyard (termín 5. – 9. 8. 2013) byl inspirován mezinárodní hrou z pevnosti Boyard.  Děti musely splnit spousty výtvarných a sportovních úkolů pro dobytí pokladu pevnosti Brandejsyard. Na celodenní výlet za strašidly se děti vydaly do Prahy. Nejprve je provedl mnich malostranskými uličkami a vyprávěl jim pověsti Staré Prahy (např. o nejhodnějším vodníku Kabourkovi, o Turkovi z Ungeltu ad.). Když pak děti sešli do sklepů Pražského muzea strašidel, postavy z pověstí se staly o něco opravdovějšími.

V Cestě kolem světa - 4. turnus tábora od 12. – 16. 8. 2013 - jsme se s dětmi vydali podle románu Julese Verna na dobrodružnou cestu Philease Fogga. Po cestě jsme byli přepadeni piráty a museli jsme osvobodit naši loď. Mimo jiné děti výtvarničily, sportovaly a na celodenní výlet jsme vyrazili opět do Prahy za kamenem mudrců a magickými lektvary. Po malostranské strašidelné procházce s mnichem jsme tentokrát zavítali do Muzea alchymistů. V závěru tábora se děti dočkaly opravdového pokladu v podobě zlatých mincí, které nám věnovala firma VSDK jako sponzorský dar. Každé z dětí si jednu minci odneslo sebou domů.

V rámci všech táborů si děti vyráběly táborovou vlajku a také si psaly deník, který si na konci odnesly domů. Vzhledem k tomu, že jsme sportovní klub, bylo samozřejmou součástí všech turnusů i dětské cvičení (dětský aerobik, zumbička a také všeobecná kondiční příprava).

Na závěr si táborů si děti odnesly od svých trenérek diplom, malý dáreček a to nejcennější – úsměv ve své tváři. Otázka směřovaná na rodiče „Proč nepřijdeme zase zítra?“ hovořila za vše.

Poděkovaní patří všem hodným vedoucím a trenérkám za jejich pomoc a práci s dětmi - zejména Veronice Steinerové, Denise Valešové a Lucce Zahrádkové


Těšíme se na Vás opět v novém školním roce na zápisech a na našich lekcích pro děti J

 Funatic club 

Fotky z dalších táborů v naší fotogalerii


  • Dobytí pevbosti Brandejsyard
  • Dobytí pevbosti Brandejsyard
  • Piráti z Karibiku
  • Piráti z Karibiku

DALŠÍ FOTOGRAFIE ZDE »

Navštivte naši stránku na Facebooku!
Navštivte náš videokanál na Youtube!

Funatic