více článkůPles princů a princezen se vydařil

Ples princů a princezen na zámku v Brandýse nad Labem 2014

 

Ples princů a princezen se vydařil
Tradiční dětská akce s názvem Ples princů a princezen proběhla v druhou květnovou neděli 11. 5. 2013 na zámeckém nádvoří a v Panské zahradě zámku Brandýs nad Labem. Shodou okolností zrovna na den maminek.
Tato akce byla tradičně spojena se semifinálovým kolem mezinárodní soutěže MIA FESTIVAL – cože je festival tance a pohybu dětí, pořádanou ve spolupráci s organizací „Děti fitness aneb sportem proti drogám“.  Přes 400 dětí, tak mělo jedinečnou příležitost prezentovat se přímo na nádvoří jednoho z nejvýznamnějších renesančních zámků v republice. Akce v Brandýse nad Labem se aktivně zúčastnil i starosta města Brandýs nad Labem – Stará Boleslav pan Ondřej Přenosil, který nad celou akcí převzal záštitu a působil také jako čestný host poroty. Partnerem akce bylo Město Brandýs nad Labem- Stará Boleslav.
Počasí, i přes nepřízeň předpovědi, nám téměř přálo a přepršky deště jsme zažili jen dvě.

 

Na Ples princů a princezen se přišlo podívat několik stovek dětí převlečených za prince a princezny.
Kostýmy rozsvítily celé zámecké nádvoří a zahrady a rodiče si nemuseli se zábavou svých ratolestí příliš lámat hlavu.
O pohoštění všech návštěvníků se postarala zámecká restaurace RENESANCE, která ukázala svoji krásnou zámeckou tvář, nově vymalované krásné interiéry zámeckého divadla .

 

Ples začal soutěžemi v Zámecké zahradě a soutěží MIA FESTIVAL na zámeckém nádvoří
V zámecké zahradě plnily děti různé úkoly, malovaly princezny, zachraňovaly je, stavěly jim věže, krotily zlé trpaslíky, v loupežníkově měšci hádaly jeho tajemné předměty, skládaly poztrácený obrázek, krmily Shreka, vyráběly svatební královský šperk, přebíraly hrách jako Popelka, hrály různé královské hry a mnohé další. Mimo jiné se zde mohly projet v kočáře taženém koňmi.
Na zámeckém nádvoří byl program zahájen semifinálovým kolem soutěže MIA FESTIVAL a volbou MISS Fitněnky 2014.  Mia festivalu se zúčastnilo přes 400 dětí ve 45 skladbách.
Brandýský klub Funatic byl na tomto semifinálovém kole poměrně hojně zastoupen a to 5 skladbami.
V tipu soutěže O POHÁR mladší – dvojice Natálie Haburová a Lukáš Domkář získali 3.místo se skladbou Kráska a zvíře, Natálie Haburová se skladbou Hey Now! získala 3 místo a skupinka Anička Urbanová, Anička Bušinová a Natálie Haburová získaly 2.místo se skladbou Chupmunčice. Tyto skladby si děti připravovaly a vymýšlely sami – příprava hudby, kostýmu a choreografie. O POHÁR podporuje kreativitu dětí. 
V tipu soutěže SMALL – malé skupinky do 8 dětí bojovaly Sofie Brablecová, Veronika Kunstová, Karolína Rajtrová, Magda Hořejší se sestavou Modelky a umístily se na 2. Místě, skupinka v sestavě Lucka Frantíková, Sára Havlíčková, Eliška Lejčková a Natálie Vítková na 3.místě se sestavou Party Girls s choreografií „Na pohodu“.
 Dále se Funatic club zúčastnil soutěže Groups – tedy choreografie velkých skupin a se sestavou „Máme rádi Česko“ získaly děvčata zlato a se sestavou „Zkrocení ohně“ stříbro. Za zlato a stříbro mají nádherné poháry a každá svoji medaili s logem Mia Festivalu.
Všechna děvčata postoupila na finálové kolo této soutěže, které se koná 24-25. 5. 2014 v pražské Lucerně.
Soutěže Miss Fitněnka se zúčastnilo celkem 7 holčiček, které důstojně a se ctí sami sebe prezentovaly jako opravdové princezny a plnili princeznovské úkoly, které hodnotila porota a sám císař

 

Taneční vystoupení pro císaře zahájil klub Funatic
Po příjezdu císaře a císařovny následovalo vystoupení dětí z Funatic clubu. Svěřenci ze základních kurzů brandýského Funatic clubu předvedli ukázky choreografií, které v průběhu roku secvičili pro své rodiče.


Ceny pro děti v kostýmech
Pro dětské návštěvníky, kteří přišli v dobových kostýmech, byly připraveny dárky v podobě cen. Mimo to se k zámku sjely i pouťové stánky, které doplnily nabídku zmrzlin, sladkostí a hraček, medoviny a samozřejmě výborného a všemi dětmi oblíbeného trdelníku. V zámecké zahradě děti zkoušely, jaký je to pocit při jízdě v kočáře s koňským spřežením.

 

Ples pro děti na závěr
Celou akci završil samotný ples, kde bylo cílem roztancovat většinu dětí, což se povedlo. Děti tančily spolu s klaunem Májou a dále s princeznami Denisou a Luckou za doprovodu historické hudby, dobové i moderní. Nejkrásnější tečkou za celou zábavou byla ohňová

show skupiny T.E.T.R.I.S. s novými prvky jejich show.
Na dětech bylo vidět, že si tento den opravdu užily a těší na příští Ples stejně jako my.  Všem zúčastněním dětem z celého Česka děkujeme a těšíme se příští rok opět na viděnou.

 

fotky z akce  


Navštivte naši stránku na Facebooku!
Navštivte náš videokanál na Youtube!

Funatic