více článkůPles princů a princezen - Zámek Brandýs nad Labem 30.5.2010

Ples princů a princezen se vydařil

 

Dětská akce s názvem Ples princů a princezen proběhla poslední květnovou neděli na zámecké nádvoří a v Panské zahradě zámku Brandýs nad Labem.

Přes dopolední zamračenou oblohu se na mimořádnou akci přišlo podívat několik stovek rodičů a dětí. Dětských princezen a princů se na zámeckém nádvoří sešlo nepočítaně, kostýmy rozsvítily zámecké nádvoří a plesová atmosféra vytlačila z oblohy i poslední mráček. Sluníčko podtrhlo dobrou náladu dětí a rodiče si nemuseli se zábavou svých ratolestí příliš lámat hlavu. Jak vypadá stovka princezen? V naší fotogalerii naleznete snímky z Plesu princů a princezen.

Ples začal příjezdem císaře a císařovny

V kočáře s koňským spřežením zavítal na zámek císař se svou manželkou s nepatrným zpožděním, protože mu neukáznění řidiči nechtěli v hustém dopravním provozu dát přednost. Na pokyn císaře byl první Ples princů a princezen zahájen.

Taneční vystoupení zahájil klub Funatic

Svěřenci z brandýského klubu Funatic a Studia Satalice předvedli ukázky choreografií, které v průběhu roku secvičily včetně té, se kterou se vybojovali 5. místo ve finále mezinárodní soutěže Děti fitness aneb sportem proti drogám. Po úvodním vystoupení dětí se na zámeckém pódiu objevila Šíleně nastydlá princezna v podání Divadelního spolku Černý Petr, která upoutala pozornost dětských návštěvníků tak, že děti zapomněly soutěžit. Přesto se u všech ze sedmi soutěžních stanovišť tvořily fronty nadšených dětí.

Soutěžilo se nejen o ceny, ale také o nejlepší choreografické představení. Program doplnily svými tanečními kreacemi děti z Brandýsa, Boleslavi a Pardubic.

Pohár princezny Fitněnky

Pro vítězný tým byly připraveny poháry princezny Fitněnky. Soutěž byla přehlídkou práce dětí s pomocí trenérů, kteří s dětmi vystoupení nacvičují. Jak nám sdělila předsedkyně poroty a zároveň zakladatelka sdružení Děti fitness Mirka Hadrbolcová, smyslem aktivity není trhání sportovních výkonů, ale smysluplná pohybová náplň a zábava pro co nejširší dětskou veřejnost.

Raut a ceny pro děti v kostýmech

Pro dětské návštěvníky, kteří přišli v dobových kostýmech, byly připraveny dárky v podobě cen a dětský raut. Mimo to se k zámku sjely i pouťové stánky, které doplnily nabídku zmrzlin, sladkostí a hraček. V zámecké zahradě děti zkoušely, jaký je to pocit při jízdě v kočáře s koňským spřežením.

Prohlídka zámku se nesetkala se zájmem rodičů

Organizátoři připravili pro návštěvníky jednu prohlídku zámku zdarma právě pro možnost bezprostřední propagace naší historické dominanty. Smyslem prohlídky bylo představení brandýského zámku těm obyvatelům Brandýsa a Staré Boleslavi, kteří se za jiných okolností o tuto kulturní památku nezajímají. Zájem dětí o jednotlivé soutěže byl však značný a převážil tak chuť rodičů na prohlídku historických krás zámku.

Ples pro děti na závěr

Celou akci završil samotný ples, kterého se zúčastnily nejen děti oblečené do kostýmů princů a princezen, ale i většina ostatních nenalíčených dětských návštěvníků. Utvořený řetěz rukou nadšených dětí v rytmu písničky Jede jede mašinka obepnul celé zámecké nádvoří a pořadatelé ples jen neradi ukončili daleko po ohlášené hodině. Tečkou za celou zábavou byla ohňová show skupiny T.E.T.R.I.S. Při ukončení akce bylo nádvoří stále plné návštěvníků a děti se neochotně smiřovaly s pokynem rodičů k odchodu domů. 

Poděkování

Na zdařilém průběhu akce se podílela celá řada osob, firem a společností, proto nám dovolte je zde vyjmenovat:

Hlavní organizátor: Jana Haburová (Funatic)
Moderování akce, porota: Jan Chleboun (TV Bobr)
Organizace akce, porota: Mirka Hadrbolcová (Sdružení Děti fitness aneb sportem proti drogám),
Jiří Blahút (Conectinet)
Čestný porotce: Stanislav Huml (poslanec PSČR)
Kočár s koňmi: František Dvořák (Stará Boleslav)
Divadelní představení: Divadlo Černý Petr
Ohňová show: Michal Čapek a  skupina T.E.T.R.I.S
Fotografický koutek: Renata Hofmann (StudioRen)
Navlékání korálků: Pavla Jeníčková (Korálek shop)
Maskování a líčení: Olga Grušová (nezávislý kosmetický poradce - Oriflame)
Překážková dráha:  Vladimír Papež (Allianz)
Císař, císařovna: Petr Enc, Hana Encová (Městská historická garda)
Princezna: Veronika Steinerová, Michaela Randová
Lokaj: Tomáš Jelínek
Ozvučení:
Michal Král
Maskování a líčení: Miniškolka Lumpík

 

Dárky a ceny pro děti:

nakladatelství Egmont - dárky s časopisy Princezna, Witch, Zvonilka, Barbie, Medvídek Pú, Špiónky

Nakladatelství MF Dnes- dárky s časopisy Sluníčko

Le&CO

DANONE

 

 

Další poděkování patří Městu Brandýs nad Labem - Stará Boleslav za bezplatný pronájem nádvoří zámku, panu Encovi za ochotu při tvorbě dobové výzdoby zámeckého nádvoří, příslušníkům Městské policie za mimořádnou ochotu a trpělivost, panu Milanovi Novákovi za nabídku prohlídky zámku mimo běžné hodiny a dalším dobrovolníkům, kteří se na průběhu akce nezištně podíleli.

Akci pro vaše ratolesti připravil klub Funatic. Netradiční dětské odpoledne se vydařilo a dalo příslib pokračování Plesu princů a princezen i v příští sezóně.


DALŠÍ FOTOGRAFIE ZDE »

Navštivte naši stránku na Facebooku!
Navštivte náš videokanál na Youtube!

Funatic