více článkůPles princezny Fitněnky 10.6.2012

Dne 10.6.2012 se konala na Zámku v Brandýse nad Labem akce nazvaná Ples princezny Fitněnky spolu druhým kolem mezinárodního finále soutěže „Děti fitness aneb sportem proti drogám“. Děti zde měli jedinečnou možnost  prezentovat se přímo na nádvoří jednoho z nejvýznamnějších renesančních zámků v republice. Akce v Brandýse nad Labem se aktivně zúčastnil i starosta města Brandýs nad Labem – Stará Boleslav pan Ondřej Přenosil, který nad celou akcí převzal záštitu a působil také jako čestný host poroty. Partnerem akce bylo Město Brandýs nad Labem- Stará Boleslav. V porotě zasedl také poslanec parlamentu České republiky Stanislav Huml.

Miss princezna Fitněnka 

Celý program odstartovala volba Miss princezny Fitněnky, kterou vzhledem k počasí, které ten den převládalo, bychom mohli směle nazvat Miss princezna Deštěnka. Volby se nečekaně zúčastnilo 20 holčiček a porota opravdu „přísně“ hodnotila předem daná kritéria v povinných soutěžích a to dřepy a promenáda v šatech před porotou.

Poté následovalo vystoupení dětí z Funatic aerobic clubu se sestavou výběrového týmu - Byl jednou jeden život  - hromadná sestava pro rok 2012. Děti s ní letos na mezinárodním finále vyhrály první místo  v pražské Sparta aréně dne 26.5.2012. Dále také vystoupily ostatní děti i z nevýběrových týmů tzv. basic lekcí, aby rodičům ukázaly, co se za celý rok naučily. I přes nepřízeň počasí svoje připravené sestavičky odcvičily s radostí a úsměvem na tváři. 

Projekt „Děti fitness bez barier“

Sdružení „ Děti fitness aneb sportem proti drogám“ letos prvně odstartovalo projekt „Děti fitness bez bariér“, který chce dát prostor i handicapovaným. Na první části finále ve Sparta aréně v Praze soutěžily týmy i v kategorii handicap. Jejich radost z toho, že jim diváci tleskají, prostoupila celou halu. V dražbě panáčka Fitnesáčka  se tentokrát dražila historicky první medaile Děti fitness. Celý výtěžek z dražby včetně příspěvku od Děti fitness byl věnován startujícím handicapovaným dětem.

Na Zámku v Brandýse nad Labem se uskutečnila sbírka na čtyřletou holčičku Verunku Kotkovou, která žije život bez střev a péče o ní je velmi náročná. Verunka se celé akce zúčastnila osobně a některé atrakce si velmi užívala a při pohledu do jejích šťastných očí by ani nikdo nevěřil, jak moc je vlastně nemocná. Získané peníze jí byly předány rovnou na místě. Verunce byl také věnován výtěžek z akce Ples princezny Fitněnky od místního Funatic aerobic clubu, který spoluorganizoval celou akci.

Ještě jednou všem, kteří přispěli a tím pomohli, moc děkujeme.

Druhá část mezinárodního finále „Děti fitness aneb sportem proti drogám“

V Brandýse nad Labem proběhlo finále ve skupinových choreografiích a to v kategorii Orientální tance a Country a poprvé i finále soutěže malých skupin a to v kategorii „O POHÁR“. Tato soutěž byla letos poprvé postupová z jednotlivých semifinálových kol.  Akce v Brandýse nad Labem se aktivně zúčastnil i starosta města Brandýs nad Labem – Stará Boleslav pan Ondřej Přenosil jako člen poroty. V porotě zasedl také poslanec parlamentu České republiky Stanislav Huml. Děti zde měli jedinečnou možnost  prezentovat se přímo na nádvoří jednoho z nejvýznamnějších renesančních zámků republiky. Ceny jim přijeli předat přímo císař s císařovnou. Ti na akci dorazili společně s průvodem zvaným „Karnevaláček“, který prošel městem za asistence Městské policie a bezpečnostní agentury PRIMM, která taktéž dohlížela nad bezpečností celé akce. Jelikož se toto finálové kolo konalo společně s Plesem princezny Fitněnky, mohly děti po ukončení startu ve své kategorii navíc dojít do přilehlých zámeckých zahrad a plnit zde jednotlivé princeznovské úkoly či projet se v kočáře taženém koňmi.

        

                Úspěch Brandýského Funatic aerobic clubu

Děti z brandýského výběrového týmu se účastnily v kategorii Country tance s choreografií „Šílený sen kovboje“. V konkurenci dalších 50 dětí ve své kategorii obsadily nakonec nádherné první místo a překvapily tím nejen sebe ale i mnohé další.

Během deštivého nedělního dne se dále zúčastnily soutěže O Pohár malé týmy ve složení Natálie Haburová a Tadeáš Adam s choreografií „Kovbojská pohádka“ a dále Valentýna Matějovská, Natálie Haburová a Bára Komínová s choreografií „Tři malé citronky“. Soutěž O pohár má to specifikum, že si děti mají sestavu vymyslet samy, bez větší pomoci trenérky a mají předem dané téma.  „Tři malé citrónky“ se umístily na 5. místě a „Kovbojská pohádka“ vyhrála 1. místo. Natálka s Tadeášem si tedy každý odvezli svůj vlastní pohár a svůj vlastní dort.

Kromě krásných diplomů a cen přivezly děti do klubu nádherný pohár a prestižní samolepku o vítězství na mezinárodním finále. Dále získaly vstupenky do Centra Babylon Liberec, kam se všichni moc těší a vyfotily se do prestižního kalendáře vítězů pro rok 2013. Svým trenérkám děti vyhrály certifikát za práci s dětmi v uplynulém roce.

Úspěch na soutěži je výsledkem celoroční práce dětí a trenérek - pilně trénovali dvakrát týdně a účastnili se víkendových i jednodenních soustředění.

Na podzim se budou ve Funatic clubu opět otvírat kurzy cvičení pro děti a opět budeme pořádat nábor do výběrových i nevýběrových týmů, kde se těšíme na všechny šikovné kluky a holky, které baví cvičit pro radost.

Ples princezny Fitněnky, princeznovské úkoly  a Karnevaláček

                Pro všechny děti , nejen ty soutěží byly v zámeckých zahráchdách připraveny princeznovské úkoly jako je např.: stezka za pohádkovým drakem Funaťákem, cesta na hrad, královská zábava, rozbitý brázek, postav princezně hrad, nakrm Shreka, princ a drak, královská pokladna, loupežníkův měšec, FITMAMI princezna a  jiné. Za splnění těchto úkolů získalo každé dítě dárek.

Závěr celé akce odstartoval průvod dětí v maskách a kostýmech městem Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, který vedl koňský kočár s císařem a císařovnou a malou Verunkou za doprovodu hudby a Městské policie. Průvod šel kolem zámku, Královickou ulicí a vrátil se zpět do zámeckých zahrad. Na příští rok je plánováno, že Karnevaláček obejde nové náměstí v Brandýse nad Labem.

                Defilé dětí v kostýmech a maskách završilo Ples princezen, který vedla princezna Veronika spolu s vojákem Jirkou. Děti přišly roztančit také kouzelné víly Winx. Přestože v tu chvíli už pršelo opravdu notně, všechny malé princezny a princátka tancovala s převelikou radostí. Po ukončení plesu skupina T.E.T.R.I.S. ukázala fantastickou ohňovou show se zcela novými pyrotechnickými prvky. Naštěstí byla pro všechny zmrzlé návštěvníky otevřena zámecká restaurace, kde catering zajišťovaly místní restaurace GURU bar a DeParade.

                Poté již následovalo vyhlášení výsledků Miss princezna Fitněnka, vyhlášení výsledků soutěže skupinových choreografií „Groups“ a vyhlášení výsledků malých skupin „O pohár“ a focení do kalendářů vítězů s císařem a císařovnou a starostou města.

                Přesto, že počasí nám nepřálo a děti odjížděly domů promoklé a zmrzlé, bylo vidět, že si tento den opravdu užily a těší na příští Ples stejně jako my.  Všem zúčastněním dětem z celé České a Slovenské republiky děkujeme a těšíme se příští rok opět na viděnou.

Poděkovaní partnerům a sponzorům akce:

Partner akce - Město Brandýs nad Labem – Stará Boleslav
Záštitu převzal starosta Ondřej Přenosil

Občanská sdružení Funatic aerobic club a Děti Fitness

Historická garda, správa Zámku Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Beladona, FITMAMI, Veselý Kašpárek, Dětský klubík Patrísek, Sdružení pro mentálně postižené

TV Bobr, TV Íčko, Městské listy, TOK, Mladá fronta

Centrum Babylon Liberec, Winx, Česká pojišťovna, Zahradnictví Benešovi, Česká podnikatelská pojišťovna, Felicita, Oriflame,  Sluníčko, Mateřídouška, Terezčiny domácí dobroty, Albi, Tvořivé hračky, Guru bar a De parade, O2, Komerční banka Brandýs nad Labem, nakladatelství FRAGMENT, BAUER media

Mediální partner akce Rádio Blaník

Přílohy:


DALŠÍ FOTOGRAFIE ZDE »

Navštivte naši stránku na Facebooku!
Navštivte náš videokanál na Youtube!

Funatic