více článkůMikuláššská nadílka 6.12.2008

Mikuláš s Funaticem  

Je sobotní ráno 6. prosince. Venku je nevlídno, poprchává, ale před sportovní halou Pedagogické fakulty je čilý ruch. Sjíždějí se auta, lidé pobíhají a vykládají nejrůznější materiál a pomůcky od výtvarných až po tělocvičné.

Dnes se koná Mikulášská besídka za podpory města Brandýs nad Labem. Hlavním pořadatelem celé sobotní akce je Funatic club, jehož majitelkou je paní Jana Haburová.

Slavnostní zahájení je stanoveno na 14 hodin odpoledne, ale nejprve je potřeba vše připravit.

To nejdůležitější – přes 250 balíčků, je připraveno den předem, ale je potřeba ještě postavit nejrůznější stanoviště, výtvarné dílny, podium, aparaturu, občerstvení a pochopitelně nazdobit velký stromeček.

Cílem dnešního odpoledne je nejenom zpříjemnit sobotní den malým i velkým návštěvníkům, ale také přiblížit a představit dětské cvičení ve Funatic clubu. A také poukázat na prospěšnost pohybu.

Již od 13-ti hodin se začínají scházet první návštěvníci. Čas si mohou zpříjemnit při malování ozdobiček a perníčků. Nebo si mohou vyrobit vlastní adventní věnec či nalepit několik článků papírového řetězu, který se pak pověsí na společný vánoční stromek, který je zatím neozdobený. U jiného stanoviště si děti s rodiči mohou zasoutěžit nebo přivonět ke kosmetickým výrobkům.

Ve 14 hodin celá akce začíná a má velmi rychlý spád. Na podiu se střídají  soutěže a ukázky dětského aerobiku, který se svými svěřenci nacvičili instruktorky z Funatiku. Děti chtějí ukázat svým rodičům, prarodičům či tetám, co se za půl roku naučily. A když zrovna nejsou soutěže ani vystoupení,  začne Monika Fantová jen tak cvičit pro všechny děti, aby se zahýbali i ti, kteří nevystupovali a rázem cvičí, tancuje celá tělocvična dětí.

Ale s přibývajícím časem a nastupující tmou nervozita stoupá a děti s napětím očekávají čerta. Nakonec ho společnými silami přivolají a nepřichází sám – čerti jsou 2 a krotí je Mikuláš s Andělem. A protože všichni byli hodní, odnášejí si dětičky se šťastným úsměvem na tváři svůj balíček a pozvánku na další akci, kterou je karnevalový rej masek v únoru.

Více fotek zde


Navštivte naši stránku na Facebooku!
Navštivte náš videokanál na Youtube!

Funatic