více článkůLatinsko-americké tance


Latinskoamerické tance jsou tance vášně, smyslnosti a temperamentu, hravé energie i něžné romantiky, tančí se především v páru, avšak jejich sólová podoba se stává stále populárnější.
Latinskoamerické tance totiž probouzí v ženách ženy, dávají průchod jejich emocím, nechávají je vyprávět jejich vlastní příběh, hrát si, učí je eleganci a ladnosti pohybu, učí je poznávat krásu jejich těla i duše a hlavně cítit radost a pozitivní energii, kterou tanec přináší.
Latinskoamerické tance díky své energičnosti a velké škále pohybů, které uplatňují, také krásně (a na začátku poměrně rychle) formují postavu.

Ve sportovním tanci se pod pojem ,,Latinskoamerické tance“ řadí těchto 5 stylů:

Samba

Samba je velmi temperamentní, energií nabitý latinskoamerický tanec pocházející z Brazílie. Pro sambu je typický houpavý pohyb zvaný bounce a hbitý pohyb kyčlí. Tančí se ve 2/4 či 4/4 taktu.


Rumba

Rumba je nejpomalejší latinskoamerický tanec, je to tanec něžný, romantický i vášnivý tanec lásky. O rumbě se někdy mezi tanečníky mluví jako o ,,latinské pravdě“, zde totiž díky pomalému tempu dobře vynikne čistota pohybů i dokonalost provedení figur. Tančí se ve 4/4 taktu.


Cha-cha

Cha – cha je hravý, rozverný a veselý latinskoamerický tanec, který je typický svou postupovou přeměnou (tři kroky - cha-cha-cha). Tančí se ve 4/4 taktu.


Jive

Jive je rychlý, temperamentní latinskoamerický tanec, ovlivněný swingem, rock'n'rolem a dalšími tanci. Je velmi oblíbený pro svou energičnost a velkou škálu nejrůznějších figur.


Paso doble

Paso doble je latinskoamerický tanec s neuvěřitelně silnou atmosférou, mžikem nás přenese do prostředí španělských býčích zápasů. V tomto tanci se klade velký důraz na celkový výraz páru. Paso doble se od ostatních latinskoamerických tanců liší mimo jiné tím, že zde nedochází k žádným výrazným pohybům pánve, paso doble je v podstatě pochod – pochod toreadora (partner), který svojí muletou (partnerka) provokuje býka k útoku.


Navštivte naši stránku na Facebooku!
Navštivte náš videokanál na Youtube!

Funatic