více článkůDoubice léto 2006

Z deníku našich dalších sportovců
Akce: Pohybový týden klientů - v Doubici Česko Saské Švýcarsko
Datum: 5.-12.8.2006
Místo:Hotel JEF a přilehlá krásná příroda
instruktoři: Jana a Jirka Haburovi, Anna Neklanová


Sobota 5.8.2006

Všichni "účastníci zájezdu" dorazili v milé náladě a dalo by se říci, že i naprosto v pohodě a bez komplikací. Hned první večer jsme si řekli co nás čeká celý následující týden a že program se "musí" dodržet i kdyby se dělo co by se dělo. Pro jistotu si všichni ,po přečtení připraveného jídelního menu, dali nějaké to poslední " nezdravé" jídlo.
Hned k večeři přiběhla značně rozlícená osoba a ptala se po řidiči auta našeho auta a SPZ. Prá jsme byli viděni jak ohýbáme závoru a trháme dopravní značku. Po té co jsme si vysvětlily omyl této situace nám byl tento pán představen jako starosta Doubice... trapas:-)))
Největší pohodu nám narušilo zjištění, že v tomto nádherném prostředí není signál a budeme naprosto ničím nerušeni. No opravdu to bylo to tak, že jsme ho po Doubici zmateně hledali.. Kde je?

Neděle 6.8. 2006
A začíná sportovní program .hned od rána krásným protažením na power józe. Venku bohužel prší a prší a tím se naše gruppa rozdělila na skupiny s jednotlivými aktivitami. někdo jde na procházku, jiný jsou v hotelu atd.. PRŠÍ a PRŠÍ
Odpoledne byl bodystyling s Janou- masakr a hned na to spinning s Jirkou. Krédo instruktorů bylo"Zničit hned první den", ale nepovedlo se nám to jsou to nějaká odolná skupina.
Po výborné zdravé večeři následovala přednáška o výživě - cca 2hodinky - skupina se nás snažila přesvědčit o dobrotách nezdravého jídla, ale nepovedlo se jim to.


Pondělí 7.8. 2006
Místo ranního joggingu volíme kvůli dešti a namoženým svalům a nechuti běhat Power jogu.
Poté jsme zjistili, že stav našich peněženek již nestačí našim večerním sezením a musíme jít ulehčit bankomatu - nejbližší místo Krásná Lípa cca 5 km -ROZHODNUTO jsme sportovci, jdeme pěšky!! Zde nás čeká oběd a hruška "likér" v Krásné Lípě.
Odpolední Jirkův Bodypump - cvičili pouze chudáci Doubický - zbytek odrovnala "hruška" a pak byl spinning s Janou.


Úterý 8.8.2006
Jsme úplně odrovnaní - a naše namakaná instruktorka " musela" odříct hned ranní hodinu cvičení bodystylingu.
Ale abychom úplně nezaháleli - naplánovali jsme nádherný cyklovýlet do Kyjovského údolí - chytil nás sice několikrát déšť, schováváme se pod stromy. Jana neustále padá z kola- má poprvé nášlapy v terénu - je celá pomlácená a má všude modřiny a naraženou ruku. Přijíždí další instruktor Anička - honíme se v Horním Dolním Podluží , nevím si rady a cestu mi radí sociální pracovnice ( ta co stojí u silnice na Varnsdorf).
Jirka jede s ostatními spinning, který si všichni moc chválí..

Středa 9.8.2006
Ranní spinning osvěží unavenou mysl i tělo
Máme naplánovaný oběd na hradě Tolštejn a pojali jsme to velmi sportovně - nejdříve obejdeme okolní kopce a pak se teprve najíme- takže plán trasy Křížová cesta, Křížová hora, Jedlová, vyhlídka, na Jedlové, Tolštejn a zde přepeřený oběd, Restaurace u Zvonečku, koláč a kafíčko, návrat zpět k autu na Křížový vrch. Cesta domu z výletu poznamenala zážitkem na celý život ostatní, kteří jeli z Haburovými - ptali se na nás na naše nejoblíbenější melodie, když jsme jim to pustili - nevycházeli z údivu. Sloní band, Kotě, Potkal potkan potkana a jiné dětské písničky... no nicméně si to zpívali ještě 2 dny po tom.
Odpoledne náročný Kick box aerobik dal velmi zabrat všem kdo jedl velmi opepřené maso na Tolštejně. Málem jsme ho viděli 2x :-)). Spinning s Aničkou a jejími mobilními a imobilními hrami, které zamotali všem hlavu..


Čtvrtek 10.8.2006
Ráno necvičíme - neb je naplánován dlouhý celodenní výlet s návratem kolem 15hodiny, s výkladem o okolních krásách, do nejmladšího Národního parku ČESKÉ ŠVÝCARSKO.
Začínáme na Mezní louce odstavením vozidla na místním parkovišti a vydáváme se po červené na Pravčickou Bránu. Humor zatím máme stále s sebou. I když při dodržování pitného režimu jsme nemile překvapeni, že není kam si odskočit. Sráz po pravé straně, skála po levé a miliony německých turistů před námi, za námi a okolo nás. Prý v pohodě vytáhneme kočár- Kočár i Jiří dostali zabrat.
Pravčická brána - první nemilé překvapení - chceme-li ji vidět zblízka musíme platit. Po píchnutí vos našim oboum Aničkám ( instruktorka a pes), zavelíme, že na bránu kašleme a jdeme dále stezkou do Hřenska. Zde nás opět dostihl déšť a jsme nuceni přebýt v hospodě u Vodníka a dát si polévku, kafíčko, štrůdlíček- zkrátka se posilnit na další cestu.
Přicházíme do soutěsek a opět po nás chtějí peníze za vstup do přírody. Jdeme po Edmundově soutěsce až k přístavišti pramic, kde již dále nejde jít po svých a po zaplacení příslušného obulusu nás veze velmi milý a vtipný převozník po řece Kamenici. Náš spolek se vyčerpáním choval jako 1,5 roční Natálka se svými vyjadřovacími schopnostmi. Každému úkazu přírody se divíme a jsme z toho celý rozrušení.
Zjišťujeme že jsme hluboko pod plánovaným časovým limitem a nasazujeme téměř prchací tempo k auto.
Do Doubice dojíždíme lehce po 17 hodině a jdeme se psychicky připravit na spinning. Dokumentujeme spinning odjet, ale ten večer už nestojí za moc jsme znaveni a jdeme téměř všichni brzo spát.

Pátek 11.8.2006
Power joga po ránu - tenkrát s Jirkou - lidi jsou zděšení., ale v samém závěru i překvapení, že power joga může být i náročná:-)). Prší a dělíme se na skupinu flákací a skupinu houbařskou. Obě skupiny vyšly nastejno - obě mají prd:-))
Odpoledne spinning s Aničkou - závěrečný večírek s grilováním, mačkáme slzu, měníme si telefonní čísla, mailové adresy, loučíme se a prý někdy příště.....

Navštivte naši stránku na Facebooku!
Navštivte náš videokanál na Youtube!

Funatic