více článkůDěti z Funaticu v roce 2012-2013

O víkendu 25. - 26. 5. 2013 se v pražské hale Slavia zúčastnily děti z brandýského Funatic clubu mezinárodního dvoudenního finále postupových choreografií skupin „Děti fitness aneb sportem proti drogám“ v konkurenci celkem 2600 dětí ve 210 tanečních choreografiích a 42 věkových kategoriích. Za brandýský club Funatic soutěžilo dohromady 30 dětí v celkem 3 kategoriích.

Během sobotního odpoledne si děti v kategorii Početná družstva se sestavou „Vyšetřování ztráty třídní knihy“ vytančily krásné 2. místo. V této sestavě znázorňovaly děti proces vzdělávání od mateřské školy až po vzdělání vysokoškolské, obohacený o vyšetřování ztráty třídní knihy, která se nakonec našla, a děti zdárně dokončily školní výuku. Doprovodnou scénografii pomohli dětem dotvořit cvičící z řad dospělých, kteří v sestavě sehráli úlohu učitelů.

Ke konci sobotního odpoledne soutěžily děti z výběrového týmu se svou choreografií „Letecká společnost Air Tučňák“ v kategorii Tématická show a v této kategorii zvítězily. Celá sestava byla obrazem letu pod taktovkou Tučňáků. V této sestavě děti cvičily na známé písničky a hlášky z  filmu Madagaskar. K jejich vítezství určitě napomohly kromě kostýmů i pomůcky, zejména pompony a vlaštovky.

 

 

 

Nedělní dopoledne bylo ve znamení kategorie Originální dynamic, kde soutěžily starší děti ve věku do 10,50 let se sestavou „Komunikace“. V této choreografii bylo cílem znázornit vývoj komunikace od kouřových signálů až po moderní komunikaci přes Facebook. Hlavní myšlenkou bylo poukázat na negativní komunikaci bez tváře, se kterou se na sociálních sítích setkáváme. Po dlouhém čekání na výsledky překvapily děti své trenérky, když získaly krásné druhé místo.

Kromě krásných diplomů a cen přivezly děti do klubu tři nádherné poháry a prestižní samolepky o vítězství na mezinárodním finále. Dále získaly každý svou medaili, vyfotily se do prestižního kalendáře pro rok 2014, a trenérky získaly certifikát za práci s dětmi v uplynulém roce.

  

 

Úspěch na soutěži je výsledkem celoroční práce dětí a trenérek, které pilně trénovaly dvakrát týdně, účastnily se víkendových i jednodenních soustředění, účastnily se vystoupení – např. na Dřevčickém Májovém jarmarku 4. 5. 2013.

Všechny tři sestavy můžete zhlédnout také na vystoupení na Svatováclavských slavnostech v září 2013.

Na podzim budeme v našich clubech opět otvírat kurzy dětského cvičení pro děti a opět budeme pořádat nábor do výběrových i nevýběrových týmů, kde se těšíme na všechny šikovné kluky a holky, které baví cvičit pro radost.

9. 6. 2013 proběhne na Zámku v Holešově na Moravě druhá část finálového kola soutěže, kam děti postoupily s choreografiemi Lollipop, Beruška a Motýl.

Držme jim palce, ať se umístí co nejlépe :-)


Navštivte naši stránku na Facebooku!
Navštivte náš videokanál na Youtube!

Funatic